Gøgsigs Pakhus

2002

Pakhusudstilling år 2002

Åbningen af Pakhusudstillingen 2002, fandt sted lørdag d. 6 Juli i kulturhuset Gøgsigs Pakhus.

Udstillere i 2002
Rosa Egen Andersen
Kirsten Andreasen
Linda E. Christensen
Morten Friis
Hans Gøgsig
Rebekka Long Jonsson
Birte Hunnerup Kragskov
Staffan W. Kull
Ruth Magnussen
Lars Nørgaard
Kurt Thybo
Anna Brix Studsholt
Bjarne Thyrrestrup.

Forord
Sindal 2002

I forbindelse med en censureret udstilling sker der forud en udvælgelse/censur af indsendte værker.

Pakhusudstillingen kan på sin vis karakteriseres som en censureret udstilling, idet udstillerne primært skal have tilknytning til Sindal Kommune, dog med undtagelse af enkelte gæsteudstillere udvalgt af arrangørgruppen.

I den forbindelse sker der et fravalg af kunstnere uden relation til Sindal. Der er intet odiøst i denne fremgangsmåde.

Nogle vil måske mene, at Pakhusudstillingen således år efter år præsenterer Tordenskjolds soldater. Ja, kunstnerkredsen er i høj grad den sammen, men det er spændende at se, hvilken udvikling og hvilke eksperimenter den enkelte nu har gang i.

For førstegangsbesøgende kan udstillingen virke overvældende i al sin mangfoldighed. Det bedste indtryk får du ved et besøg efter ferniseringen, da man her oplever et mylder af personer, kindkys, knus og gaver- og det kan være svært at skaffe sig overblik. Nej, vælg en stille dag efterfølgende, hvor der er fred og ro til beskuelse. Luk øjnene op, vær positiv og glæd dig over det du ser. Her er noget for enhver smag og du bliver en oplevelse rigere.

Pakhusudstillingen leder naturligt tanken hen mod det overordnede og meget udefinerbare begreb "Kunst". Dette indebærer måske, at nogle afholder sig fra et besøg i Gøgsigs atmosfærefyldte hus. Den forudindtagne begrundelse lyder: "Det er for fint, det er kulturelt, det er uforståelig!" Jamen kære venner! Vis dog åbenhed overfor de lokale kunstnere, der blot ønsker at vise resultatet af deres aktiviteter.

Som lokal institution fortjener udstillingen endnu større opbakning.

Ferniseringen 2002 er nr. 19 i rækken. Så vidt var det næppe kommet uden trojkaen, kaldet arrangørgruppen, der år efter år på frivillig basis har stået for alt praktisk i forbindelse med udstillingens tilrettelæggelse. - Godt gået!

Klavs Heiberg

Gøgsigs Pakhus, Torvegade 22, 9870 Sindal