Gøgsigs Pakhus

2000

Pakhusudstilling år 2000

Åbningen af Pakhusudstillingen 2000, fandt sted lørdag d. 1 Juli i kulturhuset Gøgsigs Pakhus.

Udstillere:
Birte Hunnerup Kragskov
Staffan W. Kull
Hans Gøgsig
Sonia Weeke
Ruth Magnussen
Kirsten Andreasen
Lars Nørgaard
Bjarne Madsen - Odense
Elisabeth Asli - Dronninglund
Dorte Friis - Hjørring


Forord
Første Pakhusudstilling i det nye årtusinde

For hundrede og syttende gang - fristes man til at sige, er der igen Pakhusudstilling i Sindal. Men det er altså kun syttende gang. 15. gang i Gøgsigs Pakhus. Og første gang i det nye årtusinde.

Det forpligter!

1 1986, da jeg var med for første gang, startede Pakhusudstillingen i mit barndoms pakhus, og legeplads. En underlig fornemmelse, kan jeg huske det var. At udstille her, hvor jeg havde haft så mange dejlige stunder, her hvor man kunne få lov til at være barn, uden at ens forældre blandede sig. Her hvor man kunne lave cirkus og spøgelsestog - stort set uden forældres indblanding. Det var tider. Ingen vuggestue og børnehave. Ingen pædagoger til at blande sig. De unge i dag må misunde mig og mine jævnaldrende.

Jeg kan så, måske, misunde de unge i dag, alle de tilbud, de har. Næsten for mange. Så mange at de har svært ved, at finde ud af hvad de vil.

Rundt omkring i de forskellige klubber og foreninger viser problemet sig ved, at der er mangel på tilstrømning af unge nedefra til at tage over. Det samme problem må vi sige at have i Pakhuset. Det gælder både på den kunstneriske side og i bestyrelsen. Det kniber med at få øje på de unge. Det er vi kede af, så vi vil hermed opfordre de unge til at komme og vise hvad de kan! - og os der kender dem ved, at det er ikke så lidt.

Jeg vil slutte mine betragtninger her med at sige tak til alle, der er med til at få dette hus til at fungere, ikke mindst kunstnerne, og gerne opfordre til at dette prægtige hus bliver brugt endnu mere. Det kan som bekendt lejes til kulturelle formål, og hvem siger, at spøgelsestog og cirkus ikke er kulturelt?

Med venlig hilsen

Hans Gøgsig

Gøgsigs Pakhus, Torvegade 22, 9870 Sindal